طرح «ب» ترامپ در مورد ایران خوب پیش نمی‌رود-راهبرد معاصر
عملیات شهادت طلبانه در قلب تل‌آویو + واکنش گروه‌های مقاومت  مصر: در مرحله نخست ۳۳ زندانی اسرائیلی در مقابل ۱۸۹۰ اسیر فلسطین آزاد می‌شوند دبیر کل سازمان ملل: آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان همچنان پابرجاست، اما شکننده است سازمان امنیت سعودی: کشور در معرض توطئه قرار دارد وقوع انفجار‌های بزرگی «ایلات» را به لرزه درآورد پزشکیان: آماده تضمین امنیت در منطقه هستیم و نیازی به غرب نداریم السیسی با خلیفه حفتر دیدار کرد روس‌اتم: مذاکرات با ایران درباره احداث یک نیروگاه اتمی جدید به‌زودی آغاز می‌شود توافق اربیل و سلیمانیه برای تشکیل دولت اقلیم کردستان عراق جزئیات آزادی اسرای عضو گروه‌های مبارز فلسطینی در مرحله اول پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم

طرح «ب» ترامپ در مورد ایران خوب پیش نمی‌رود

طرح دولت ترامپ برای اتحاد نیروهای دریایی سراسر جهان در حفاظت از مسیرهای کشتیرانی خلیج فارس به خوبی پیش نمی رود .
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۸ - ۰۵ مرداد ۱۳۹۸ - 2019 July 27
کد خبر: ۱۷۵۲۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ پس از اینکه دونالد ترامپ از حمله نظامی به ایران در ماه گذشته منصرف شد ، طرح دوم آمریکا متقاعد کردن شرکایش برای اتحاد با هم و اسکورت نفت‌کش‌ها در تنگه هرمز بود. هیچکس خواستار یک جنگ جدید در خاورمیانه نیست ولی با 20 میلیون بشکه نفتی که در روز از تنگه هرمز عبور می کند و معادل یک پنجم کل تولید نفت جهان است، ایجاد یک ائتلاف از کشتی‌های نیروی دریایی چندین کشور جهان به نظر راه حل ساده تری می رسد .

 

مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا گفت اولویت او «عملیات نگهبانی» است که شامل جمع کردن سایر نیروهای دریایی برای کمک به آمریکا در حفظ امنیت خلیج فارس برای نفتکشها می‌شود.

 

وی گفت هدف ما رفع تنش‌ها است و در همین حین خیلی واضح به ایران می گوییم می خواهیم بدون هیچ پیش شرطی ، هر زمان و هر مکانی با آنها ملاقات و در مورد بازگشتن بر سر میز مذاکره گفتگو کنیم .

 

لحن گفتگوی دولت ترامپ نسبت به گذشته آرام تر شده است. مثلا جان بولتون ، مشاور امنیت ملی آمریکا طی بیانیه ای به آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران گفت:« فکر نمی‌کنم سالگرد های زیادی پیش رو داشته باشید». این گفته او تهدیدی مستقیم برای تغییر رژیم در ایران بود .

 

ولی بولتون و سایر مقامات ترامپ از آن زمان تا حالا ساکت مانده اند و بیانیه اسپر در مورد تنش زدایی از نظر لحن و استراتژی کاملاً متفاوت است .

 

ولی مطمئناً دولت ترامپ هنوز هم بر کمپین حداکثر فشار خود پافشاری می‌کند‌. تحریم‌های سخت نفتی صادرات نفت ایران را به شدت کاهش داده و در ماه ژوئن به 400 هزار بشکه در روز رسانده است.

 

هدف از «عملیات نگهبانی» اطمینان از ادامه جریان نفت از خلیج فارس است.

 

این کار یکی از اهرم‌های فشار ایران را از بین می برد و اجازه ادامه تحریم‌ها علیه این کشور را می‌دهد .

 

برخی هنوز فکر می‌کنند استراتژی دولت ترامپ تغییر نظام است و به جای جنگ واقعی دارد از جنگ اقتصادی استفاده می کند .

 

اروپا طی روزهای اخیر سیاست امنیت دریایی خود را اتخاذ کرده است که بازتاب تلاش آمریکاست ولی جداگانه از آن عمل می کند .

 

جاناتان آلترمن ، مدیر برنامه خاورمیانه در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی گفت:« ایجاد این طرح اروپایی به طور واضح نشان می‌دهد اروپا می‌خواهد خود را از سیاست آمریکا در مقابل ایران جدا کند. وزیر امور خارجه فرانسه اشاره کرد اروپا می‌خواهد شرایطی برای گفتگوهای جامع منطقه‌ای در مورد امنیت دریایی ایجاد کند. وی گفت این مخالف سیاست حداکثر فشار آمریکاست .

 

تلاش های جداگانه برای حفظ امنیت دریایی در خلیج فارس به طور واضح نشان دهنده اختلاف بین آمریکا و اروپا در مورد خلیج فارس و ایران است .

 

متحدان آمریکا بیش از پیش نگران شراکت در عملیات های مشترک به فرماندهی آمریکا هستند .

 

واضح هست که اروپا دیگر به اهداف دولت ترامپ اعتماد نمی‌کند. در نتیجه آمریکا به نوعی در تقویت تجهیزات نظامی در خلیج فارس تنها ست .

 

تأثیر این شرایط بر بازار نفت مشخص نیست ولی حداقل نشان میدهد شتاب فعالیت های نظامی علیه ایران به طرز قابل توجهی کاهش یافته است .

 

اگر آمریکا نتواند اروپا را برای فرستادن نیروهای نظامی در حمایت از نفتکش ها به خلیج فارس متقاعد کند ، کسب حمایت آنها برای عملیات های خشن تر تقریباً غیر ممکن است .

 

به نظر می‌رسد تنها اهرم فشار ایران در حال حاضر ایجاد هراس برای نفتکش ها در نزدیکی قلمرو خود است و با توجه به بی علاقگی غرب به جنگ، مشکلات برای نفتکش ها همچنان ادامه می یابد .

 

منبع: تسنیم

ارسال نظر